Fagforbundet buss- og sporveisarbeidernes forening

Nyheter

Trondheim først med el-buss i stor skala

Fra august 2019 vil det gå rundt 40 elektriske busser i Trondheim. Enova bidrar med over 15 millioner kroner til storsatsingen.

Slik skal AFP evalueres

Avtalefestet pensjon kan bli tarifftema i 2018

Vil ha selvkjørende busser ut i trafikken så fort som mulig

Foreløpig er de på kanten av loven, men nå vil samferdselsministeren vil ha selvkjørende busser inn i Nasjonal transportplan for å få fortgang i lovendring.

Fagbevegelsen fikk ikke være med i utvalget som utredet nye arbeidstider. Nå har LO gitt sitt svar.

Snart kan arbeidsgiverne få mulighet til å be ansatte jobbe lengre dager – uten overtidsbetaling.

Fagforbundet reddet uførepensjonen i BBA

Fagforbundet har sikret uførepensjonen i Bussbransjeavtalen. Nettbuss sa i fjor opp avtalen med Storebrand om uføredekning i BBA, bilag 14, midt i tariffperioden. Dette ville ikke vi i Fagforbundet godta.

- Særdeles provoserende av AtB

Ingen buss i helgene, og store kutt på hverdager.

Advarslene mot anbud ble bekreftet

Advarslene fra fagbevegelsen før busstransporten ble satt ut på anbud i Sør-Trøndelag, er stort sett bekreftet. Det konkluderer DeFacto etter å ha gransket fylkets konkurranseutsetting.

Trangt og dyrt på Solvik-Olsens drømmetog

Ketil Solvik-Olsen besøkte London og ble begeistret over privatiseringen av britisk jernbane. Vi dro også over for å sjekke..

– Sjåførene må bryte loven

Heidi Bjerga i Rogaland SV er svært kritisk til hvordan Kolumbus setter opp rutetider for sine operatørselskap. På mandag besøkte hun Tide i Haugesund for å høste av deres erfaringer.

Konkurranseutsettingen av Oslo sporveier legges på is

Innsparingene etter at Oslo sporveier fikk drive i egenregi, har rundet 330 millioner kroner. Det imponerer selv høyresida i Oslo, som nå legger anbudsplaner på is.